AçıKLAMASı YANGıN KAPıSı FIYATLARı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden dışarıya doğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

l Yaman ızdırapntkaloriı önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin esrar şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlar.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan kişi sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Sonunda imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Kattaki konutların her birinin karıninden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Hassaten, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk mimarinın özelliklerine göre Yangın Kapısı belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, örgünın yararlanma klası gibi faktörler keskin olmaktadır.

Muhataralı sınıftaki teamülyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Hassaten, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla beraberinde muamele adımları çoğunlukla şunları içerir:

Umumi amacı insanların binayı mazarrat gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal kızılır.

Yangın merdiveni ile dayalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler hane önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this page